Трка за срећније детињство

На Атлетском стадиону у Кошутњаку је у суботу, 4.октобра одржана традиционална акција Црвеног крста Чукарица „Трка за срећније детињство“. Лепо време је учинило да и овогодишња акција протекне уз присуство великог броја ученика, родитеља и наставника. Хуманост и тежња ка здравим животним навикама, тачније спорту и рекреацији поново је у оквиру ове манифестације дошла до пуног изражаја. Сви који су данас били у Кошутњаку осетили су како изгледа испунити срце хуманошћу, а плућа чистим ваздухом, могли су видети колико је мало потебно да бежећи од свакодневне рутине, рачунара, таблета, телефона, учинимо нешто како за себе тако и за оне којима је помоћ потребна.

Одржано је осам трка у којима су се такмичили ученици основних школа, затим трка задовољстава у којој су учествовали родитељи и наставници као и најсиматичнија од свих, она у којој су се такмичили они најмлађи, предшколци.

Промотери овогодишње трке били су председник ГО Чукарица, Срђан Коларић, директор Културног центра Чукарица, Миодраг Ракочевић, глумац Бранко Бабовић алијас Ђуро Палица и Др Милан Принат, председник Црвеног крста Београда који су првопласиранима у осам такмичарских трка уручили медаље и дипломе.

Традиционално Црвени крст Чукарица ће прикупљена средства од продаје стартних бројева усмерити за болесну и социјално угрожену децу са наше општине. Подсећамо да је током прошлогодишње акције распоређено укупно 219.150,00 динара за угрожене малишане.

Велико хвала домаћинима из Републичког завода за спорт који су нам омогућили да и овогодишња акција буде одржана у једном веома функционалном објекту какав је Атлетски стадион.

2 мишљења на „Трка за срећније детињство“

  1. Lepo sto ste objavili fotografije volontera CK. A gde su deca zbog kojih je sve i bilo organizovano? Gde su deca koja su dala najveci doprinos ovom dogadjaju ucestvujuci u svim nabrojanim trkama? Da li postoje fotografije?

    1. Poštovana Svetlana,
      nismo baš sigurni da su to samo slike volontera. Ukoliko kliknete na neku od fotografija na ovoj vesti moći ćete da vidite više slika koje smo okačili na našu fejsbuk stranicu.
      S poštovanjem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.