Сабор човекољубља – опоравак деце

Сабор човекољубља Србије, манифестација која је одржана у згради ГО Чукарица, 4.јуна ове године, привукла је велику пажњу, како својом идејом тако и реализациом. Иако је трајала свега неколико сати, наша организација је уложила велики напор у њену реализацију. Тај напор је поред финансијог био и материјални и људски. Завршавамо ову годину мислећи и већ планирајући следећи Сабор, а не можемо да не поменемо чињеницу да је за Црвени крст Чукарица Први Сабор Човекољубља трајао све док нисмо успели да оставримо његов циљ, а то је помоћ институцијама и организацијама које се баве социјалном заштитом.

У прилогу ове информације може се видети све оно материјално што је Црвени крст Чукарица обезбедио са учеснике Сабора сагледавајућу њихове потребе и своје могућности.

Велику захвалност дугујемо Ротари клубу Скадарлија који је као донатор омогућио боравак деци са сметњама у развоју на мору у Грчкој у августу месецу ове године. Њих 20 је уживало у чарима Пефкохорија у хотелу са четири звездице.

Такође, о трошку наше организације четворо деце из Дома за децу и омладину ометену у развоју боравило је на Црногорском приморју такође на летовању.

Поред летовања обезбеђено је и седмодневно зимовање на Златибору у хотелу Сателит за:

  • Дневни боравак Чукарица, седам корисника и два васпитача, затим
  • Средња занатска школа, пет штићеника и један васпитач,
  • за чланове удружења НУРДОР, троје деце и један родитељ као и
  • троје штићеника и јадан васпитач из Дома за смештај одраслих лица Кулина.

Укупно је на овај начин обезбеђено 401 пун пансион за децу из удружења и установа који су били учесници сабора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *