Феријална роштиљијада

У суботу, 10.маја на Ади Циганлији одржана је пета по реду Феријална роштиљијада, обележен је Међународни дан физичке активности, а Црвени крст Чукарица је искористио прилику да презентује своје програме великом броју учесника ове манифестације.


На штанду наше организације млади волонтери су пролазницима презентовали вештину кардио пулмоналне реанимације. Присутни су могли да науче зашто је битно да знају да пруже КПР и колико је важно правовремено деловање у првој помоћи. Акција давања крви коју смо организовали у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије је била посећенија него претходних година. С обзиром на тип манифестације, 19 прикупљених јединица је сасвим солидан број.


Огромно интересовање изазвала је и демонстарација реалистичког приказа током које је велики број малишана пожелео је да научи како то изгледа шминкање расекотина, опекотина и других повреда. На штанду наше организације присутни су могли да се упознају и са другим програмима и активностима које Црвени крст Чукарица реализује, да се информишу о историјату наше организације, да сазнају како да постану волонтери и да из прве руке, од стране наших омадинаца сазнају њихова искуства везана за чланство у Црвеном крсту.


Највише пажње свакако је привукла показна вежба прве помоћи коју смо спровели заједно са нашим пријатељима, студентима са Медицинског факултета.


Овом приликом желимо да се захвалимо свим нашим волонтерима који су још једном показали велику хуманост и љубав према организацији Црвеног крста. ВЕЛИКО ХВАЛА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.