Социјано хуманитарне

Једна од основних делатности Црвеног крста јесте социјална делатност. У оквиру ове делатности Црвени крст помаже социјално најугроженије суграђане, болесну децу и децу ометену у развоју.

Свакодневно се врши пријем и расподела половне гардеробе, обуће и играчака у просторијама Црвеног крста Чукарица које примамо од савесних суграђана.

Уз помоћ сарадника Црвеног крста и ученика основних и средњих школа на Градској општини Чукарица, као и уз помоћ других донатора, наша организација крајем сваке године спроводи акцију “Један пакетић, много љубави“, која је из године у годину све успешнија по броју уручених пакетића.

Сходно нашим могућностима, а уз велику помоћ грађана у виду донација и хуманитарних прилога, Црвени крст Чукарица помаже и социјално угроженим породицама кроз поделу пакета хране и хигијене.

Трка „За срећније детињство“ – која се релизује последње суботе у септембру је акција у којој сваке године  учествује велики број ученика из чукаричких основних школа.

Трка за срећније детињство

У циљу побољшања услова живота деце, Црвени крст Београда организује опоравак деце из социјално угрожених породица. На предлог руководиоца подмлатка из школа са наше општине деца се упућују у различита одмаралишта у Србији, где проводе у просеку од 5 до 7 дана. Васпитачи Црвеног крста труде се да овај боравак деци улепшају и да им остане у дугом сећању кроз игру, различите едукације и радионице.

Црвени крст Чукарица у оквиру социјалне делатности спроводи и календарске активности попут обележавања:

   • Недеље солидарности од 14. до 21. септембра
   • 1. октобра, Светског дана старих
   • 16. октобра, Светског дана хране
   • 17. октобра, Међународног дана борбе против глади и др.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.