Допунска обука за деловање у несрећама

На основу Закона о поверавању јавних овлашћења Националном друштву од 1997.године, Црвени крст је водећа Организација надлежна за обуку најшире популације у указивању прве помоћи, неге повређених и оболелих, у мотивисању грађана за добровољно давалаштво крви и спровођење послова Службе тражења. У оквиру свог мандата, као допуну улоге Владе води додатну бригу о најугроженијим избеглим и расељеним лицима и о једном делу грађана у стању социјалне потребе.

Како би на прави начин наставио да спроводи свој манадат у овој области Црвени крст Србије jе у сарадњи са Црвеним крстом Београд одржаo додатну обуку за чланове јединица за деловање у несрећама у периоду од 20-22. септембра 2013. године у просторијама Црвеног крста у Симиној улици бр.19-21 којој је присуствовао сарадник наше ораганизације.

У наредном периоду планирано је формирање тима за зимске услове Црвеног крста Београд који би био састављен од професионалаца и волонтера из београдских општина и посебно обучен по модулу Националног тима за ЕЗУ, а стајао би на располагању Црвеном крсту Београда у потенцијалним дежурствима и акцијама реаговања у екстремној зими. Црвени крст Чукарица ће, с сим у вези бити важан део овог тима, ангажујући запослене и волонтере наше организације како би, као и до сада на адекватан начин реаговали у случају ванредних ситуација изазваних ниским температурама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.