Конкурс „За сунчану јесен живота“

У уторак 05. децембра 2017. године у просторијама Градске општине Чукарица уручене су награде најбољима на ликовно-литерарном конкурсу „За сунчану јесен живота“. Тема овог конкурса је брига о старима, а циљ да се младој популацији приближе проблеми са којима се стари људи сусрећу као и да се кроз ликовно и литерарно изражавање млади подстакну на помоћ старијим особама.

Укупно 198 ликовних и 79 литерарних радова пристигло је из 8 основних школа са наше општине и на тај начин се нашло у конкуренцији за избор оних најбољих. У четири категорије награђено је укупно 13 радова за које смо сматрали да су најкреативнији, најискренији и да на најбољи могући начин могу да помогну остваривању основне мисије Црвеног крста.

Будући да се у свету тога датума обележава и Међународни дан волонтера искористили смо прилику да све присутне волонтере, сараднике, представнике власти подсетимо на важност волонтеризма и волонтера за читаво друштво.  Као организација која броји велики број волонтера са посебним значајом се односимо према том датуму јер су управо волонтери ти без чије помоћи не бисмо били у могућности да спроведемо највећи број активности.

Свечаности доделе награда и обележавању Међународног дана волонтера присуствовали су помоћник председника Градске општине Чукарица Предраг Јеремић и Анита Стојчевски, потпредседник Црвеног крста Чукарица који су најбољима на конкурсу уручили симболичне награде и захвалили се свим присутним волонтерима на напору који улажу да своју средину учине бољим местом за живот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.