Квиз „Шта знаш о Црвеном крсту“

Четвртфинале квиза „Шта знаш о Црвеном крсту“ спроведено је у основним школама. Укупно је учествовало 32 екипе. Само победници у својим школама остварили су пласман у полуфинале.

Полуфинале је одржано у уторак, 8. маја 2018. године у просторијама ОШ „Карађорђе“. Учешће је узело 10 екипа од којих је свака представљала своју школу.

Прва рунда се састојала из теста од 15 питања, а екипе су имале 15 минута да дају своје одговоре. Друга рунда квиза састојала се из 15 питања која су у интервалу од 30 секунди излазила на слајдовима унапред припремљене презентације. Трећа рунда се састојала из раличитих загонетки и мозгалица које су учесници морали да реше у року од 120 секунди по питању. У оквиру четврте рунде екипе су на рачунару, у оквиру апликације са питањима имале прилику да дају што више тачних одговора током два минута. Комисију која је пратила све рунде чинили су млади волонтери Црвеног крста Чукарица.

Нијансе су поново одлучивале о првом месту које су на крају освојили ученици школе ОШ „Милош Црњански“ и на тај начин обезбедили учешће у финалу које је одржано среду, 30. маја 2018. године на Опленцу у хотелу „Опленац“. Наши представници су у поменутом финалу заузели сјајно 4. место.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.