Подмладак и омладина

Програм Подмлатка и омладине, односно рад са децом и младима у Црвеном крсту Србије чији је саставни део и Црвени крст Чукарица реализује се од давне 1925. године. Овај програм обухвата рад са децом до 15 година односно са младима узраста од 15 до 28 година старости и базира се на мотивацији младих да се укључе у акције и програмске активности Црвеног крста, и да кроз волонтерски рад, дају свој допринос у реализацији програма и пројеката које спроводи Црвени крст, развијање здравих стилова живота код младих, промоције хуманих вредности и значаја хуманитарног рада, развијање и унапређење различитих вештина, способности и креативности.

Црвени крст Чукарица сходно томе, поклања пуно пажње едукацији младих волонтера која се обавља обавља реализацијом разних семинара, обука, кампова и тренинга. У остваривању поменутих циљева наша организација има сјајну сарадњу са школама на Чукарици, будући да у свакој школи постоји руководилац подмлатка Црвеног крста који помаже у реализацији активности наше организације.

Млади чланови Црвеног крста су све особе узраста од 7 до 28 година које поштују, односно признају статут Црвеног крста Чукарица, основне принципе Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца и који плаћају годишњу чланарину. Чланство у Црвеном крсту Чукарица је добровољно. Млади чланови својим знањем, образовањем и вештинама доприносе остваривању циљева и задатака Црвеног крста.

Према одлуци Управног одбора Црвеног крста Србије, годишња чланарина за младе за 2013. годину износи 50,00 динара. Уколико желите да постанете наш члан то можете учинити тако што ћеш се обратити наставнику који је задужен за Црвени крст у вашој школи или можете доћи лично у просторије наше организације у Владимира Радовановића 2.

Један од облика организовања младих на нашој општини је Омладинска теренска јединица „Чика Рака“ – Чукарица, која има за циљ успешну реализацију активности Црвеног крста, размену искустава и међусобно информисање младих. Акције које реализује омладина су масовне, због чега су поред преданог хуманог рада и сјајна прилика за дружење теренаца. Рад омладине је делимично независтан, чиме се теренцима пружа слобода да искажу своју креативност што је резултирало не малим бројем акција које су потекле из теренске јединице.

Уколико имате добру вољу, вишак слободног времена које желите да искористите кроз волонтерски рад, спроводећи активности Црвеног крста придружите нам се на неком од састанака које млади волонтери наше организације одржавају петком  у 20:30 часова. Састанци се одржавају у просторијама Црвеног крста Чукарица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.