мала дела су велика ствар

Почиње хуманитарна кампања „Мала дела су велика ствар“, у оквиру које Лидл и Црвени крст Србије позивају грађане да у било којој Лидл продавници широм Србије, у периоду од 29. новембра до 19. децембра, купе и донирају означене производе, који ће бити достављени корисницима помоћи из угрожених група.
„Позивамо потрошаче да подрже ову акцију и својим малим гестом учине велико дело. Ми ћемо, као директни допринос компаније, додатно донирати средства за подршку Програму народних кухиња Црвеног крста Србије“, изјавила је Мартина Петровић, руководилац Корпоративних комуникација и ЦСР компаније Лидл Србија.

Анђела Протић, волонтер Црвеног крста Чукарица

У Србији тренутно има око пола милиона становника који немају нити један пристојан оброк дневно, као ни основне услове потребне за бригу о хигијени. Овом кампањом, компанија Лидл Србија жели да омогући својим потрошачима да се на једноставан начин укључе у помоћ онима којима је помоћ неопходна, као и да им посебно у време празновања и даривања, покажу да нису заборављени.
„Захваљујемо се компанији „ЛИДЛ“ која је једна од оних друштвено одговорних компанија која је добро разумела потребе Црвеног крста Србије и наших корисника. Доброта је једино богаство које се дељењем увећава, што је и мото акције ЛИДЛа и Црвеног крста Србије „Мала дела су велика ствар“. У времену када сиромаштво притиска велики број наших суграђана, а када је епидемиолошка ситуација забрињавајућа, солидарност, хуманост, међусобно разумевање и помоћ нам је најпотребнија. Надамо се да ће пример компаније „Лидл“ следити и друге компаније, предузећа и појединци који могу на различите начине да помогну социјално угоженим грађанима у Републици Србији. Црвени крст Србије ће увек бити спреман да се укључи у овакве акције“, истакао је председник Црвеног крста Србије, проф. др Драган Радовановић.
Сви заинтересовани грађани вољни да буду део ове велике хумане акције то могу урадити у више од 30 градова широм Србије и то донацијом намирница и производа за личну и кућну хигијену, попут брашна, шећера, пиринча, тестенине, конзерви воћа и поврћа, пасти за зубе и сличним производима дугог рока трајања. Сви производи намењени за донацију, одлажу се у посебном делу иза Лидлових каса, одакле их преузима Црвени крст Србије и партнерске организације, а који се потом диструбирају крајњим корисницима.

Црвени крст Чукарица ову акцију реализује у две Лидл продавнице, код Аде Циганлије и у Железнику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.