За сунчану јесен живота 2021

Ђацима чукаричких школа који су учествовали на традиционалном литерарно – ликовном конкурсу „За сунчану јесен живота“ су у просторијама општине Чукарица додељене  пригодне награде.

Основни циљ овог конкурса и целокупне акције је да се млади суграђани подстакну да мисле на најстарије и усамљене како би се не само током једног месеца већ током целе године на што више начина показала добросуседска љубав и пажња. Својим литерарним радовима, песмама и кратким причама, као и ликовним радовима, деца су показала колико брину о старијим и колико њима та подршка значи.

Награде су ученицима доделили председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић, а додели је присуствовала и чланица Већа Стана Лукић.

Секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић истакао је да је и ове године пред њима био тежак задатак да од бројних приспелих радова изаберу најбоље, али да их радује да деца радо пишу и помажу страијима и да су свесни којико њима та помоћ значи.

На конкурсу су учествовали ђаци из 9 основних школа са укупно 449 радова у четири категорије. Награђено је 16 ученика који су својим радовима најлепше и најтоплије описали важност бриге о старим суграђанима. Своју награђену песму прочитала ученица Основне школе „Браћа Јерковић“ Данка Думић која је награђена у категорији литерарни радови од 5. до 8 разреда.

Списак награђених ученика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.