Прва помоћ за запослене

Црвени крст Чукарица, сходно Закону о безбедности и здрављу на раду (СГ РС 101/2005), Правилнику о начину пружања прве помоћи, врсти средстава и опреме који морају бити обезбеђени на радном месту, начину и роковима оспособљавања запослених за пружање прве помоћи („Сл. гласник РС“, бр. 109/2016), као и Закона о Црвеном крсту Србије (СГ РС  107/2005), организује обуку из прве помоћи. Обука се обавља на основу Програма Црвеног крста Србије у трајању од 6 часова за основни курс прве помоћи и 12 часова за напредну обуку у пружању прве помоћи.

Обука се организује на следећи начин:

 • група може бројати најмање 10 полазника за основни курс или најмање 5 за напредни курс;
 • Највећи број полазника је 20 (основни или напредни курс)
 • обука се изводи у просторијама Црвеног крста Чукарица – Владимира Радовановића 2 (код Хиподрома) или у просторијама предузећа чији су запослени полазници обуке, а која опредељују најмањи број полазника за формирање групе (10 полазника за основни или 5 полазника за напредни курс);
 • предавачи прве помоћи су инструктори Црвеног крста Србије;
 • полазници полажу тест из прве помоћи и о њиховом раду се води евиденција у дневнику рада Црвеног крста;
 • полазници добијају уверење о завршеном основном или напредном курсу прве помоћи;
 • број обучених радника је ствар унутрашњег договора предузећа, организације, институције, а на основу Закона о безбедности и здравља на раду и Правилника о начину пружања прве помоћи, врсти средстава и опреме који морају бити обезбеђени на радном месту, начину и роковима оспособљавања запослених за пружање прве помоћи.
 • термин обуке је предмет договора;
Нашу обуку је прошао и део запослених у Народној скупштини Републике Србије

Групе полазника се формирају на основу тренутног интересовања, контактирајте нас и информишите се о следећим терминима обуке.

 

 

Једно мишљење на „Прва помоћ за запослене“

 1. molim vas da me obavestite kada formirate grupu vise od sest polaynika , yainteresovana sam da – kao opste obrayovanje -yavrsim kurs jer sam cesto bila u situacijama da moram da odreagujem…
  ja radim svakog dana do 16 h i ogovara mi samo posle podne.hvala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.