Национални дан добровољних давалаца крви

Поводом 11. маја, Националног дана добровољних давалаца крви у општини Чукарица је одржан традиционални пријем за вишеструке добровољне даваоце са Чукарице и додељене су награде најуспешнијим учесницима конкурса „Крв живот значи“.

У просторијама ГО Чукарица  уприличена је свечаност којој су присуствовали даваоци, ученици основних школа који су освојили награде на ликовном и литерарном конкурсу, донатори Сабора човекољубља и волонтери.

Све присутне поздравио је председник општине Чукарица Срђан Коларић и рекао да је велико богатство имати људе који су увек спремни да, без задршке помогну другом, да буду солидарни и дају крв мислећи на друге. „Желимо да вам се, на овај начин, заједничким окупљањем и дружењем, захвалимо у име општине и свих којима је ваша помоћ, крв коју сте дали, можда била и пресудна у животу”, рекао је председник општине. Он је том приликом честитао и најмлађим Чукаричанима који су својим ликовним и литерарним радовима показали да добро знају шта је солидарност и пажња према другима.

Захвалност у име Црвеног крста Чукарица, добровољним даваоцима и донаторима упутили су и Биљана Митровић, председница Црвеног крста Чукарица и Звездан Брадић, секретар Црвеног крста. Том приликом додељене су захвалнице вишеструким даваоцима који су крв дали 100, 75, 50, 35, 20 и 10 пута. Захваљујући хуманим људима који су се одазвали бројним акцијама добровољног давалаштва ове године прикупљено је 5974 јединице крви, истакао је Звездан Брадић и упутио захвалност и донаторима манифестације Сабор човекољубља коју заједно организују општина Чукарица и Црвени крст Чукарица.

Национални дан добровољних давалаца крви искористили смо и да се захвалимо „малим“ и „великим“ донаторима, односно млађим и старијим. У име различитих врста помоћи које су упитили онима којима је помоћ потребна награђени су захвалницама следећи донатори:

 1. РЕСТОРАН СТЕНКА
 2. ЂУРЂЕВ ГРАД
 3. СТЗПР“КОД ВИДОЈА“
 4. ВУЛЕ-МАРКЕТ д.о.о.
 5. ВУЈИЋ ВАЉЕВО
 6. ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕОГРАДА
 7. ЦРВЕНИ КРСТ ЗЕМУН
 8. ЦРВЕНИ КРСТ РАКОВИЦА
 9. СТУДИО БИС
 10. Н.Т.С. ДОО
 11. АРТ ВИСТА ДОО
 12. HYGIENE SERVICE D.O.O.
 13. БАНБУС

Захвалнице су урученце и члановима ученичких парламената свих основних школа са наше општине у име вишегодишњег учешћа у реализацији активности Црвеног крста Чукарица које су имале за циљ помоћ онима којима је помоћ потребна.

За ликовне и литерарне радове на конкурсу „Крв живот значи“ награђени су ученици у од првог до четвртог разреда и од петог до осмог разреда основих школа Чукарице и ученици средњих школа, а посебно су награђени и промотивни филмови које су припремили ученици Тринаесте београдске гимназије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.