Помоћ повратницима

Црвени крст Србије је 01.12.2010. потписао билатерални уговор са Шведским Црвеним крстом о реализацији Програма помоћи за повратнике по реадмисији из Шведске. Трајање програма је иницијално договорено до краја јуна 2011, али је због великог броја лажних азиланата тај уговор продужен.

Помоћ повратницима

По овом уговору, Организације Црвеног крста обезбеђиваће хуманитарну помоћ (храна и хигијена), као и психо-социјалну подршку повратничким породицама у местима њиховог повратка. Црвени крст Чукарица, је као локална организација Црвеног крста реализује овај пројекат помажући породице повратника у Србију. Помоћ која се састоји у храни, средствима за хигијену и стварима које су се односиле на неодложне животне потребе (посуђе, намештај, кућни апарати итд.) добило је укупно шеснаест породица колико је до сада обухваћено програмом.

 

7 мишљења на „Помоћ повратницима“

 1. Poštovana,
  ukoliko imate prebivalište na opštini Čukarica, možete nam se obratiti pozivom na naš broj telefona radnim danima od 8 do 16 časova. U suprotnom se obratite organizaciji Crvenog krsta u mestu Vašeg stanovanja.
  S poštovanjem

  1. Morate nazvati Crveni krst Srbije na 011/3032-125 i tažiti Branislava Milenkovića, jedino on Vam može dati taj odgovor. Vi pišete na stranici Crvenog krsta Čukarica koje deluje na samo opštini Čukarica.

 2. Zovem se Zorka, izbegla iz Hrvatske 1993, imala status izbeglice na Banovom Brdu. Kome da se obratim da bih dobila bilo kakvu potvrdu od Crvenog krsta a koja bi mi omogućila dobijanje državljanstva RS.
  Hvala unapred

  1. Poštovana Zorka,
   obratite se Komeserijatu za izbeglice koji se nalazi u zgradi opštine Čukarica. Crveni krst je u to vreme izdavao potvrde koje su isključivo služile za dobijanje humanitarne pomoći.
   S poštovanjem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.