Продужи живот

Министарства здравља Републике Србије покренуло је у октобру 2011.године Националну кампању „Продужи живот“ као подршка програму трансплантације. Подизањем свести грађана Србије о трансплатацији и донаторству органа, које би резултирало повећањем броја донора, смањила би се дужина чекања на органе за трансплатацију. То значи и наду да ће многи пацијенти, којима трансплантација представља једини вид лечења, бити оперисани на време и њихови животи спасени. Да би се повећала вероватноћа да буде довољно органа за пресађивање онима којима је то непходно, важно је да буде што више грађана који разумеју значај трансплантације.

Продужи живот

Црвени крст Чукарица је крајем 2011. године међу првим организацијама Црвеног крста у Србији подржао ову кампању. Волонтери наше организације су током акција давања крви у протеклој години промовисали ову акцију информишући људе о могућности да својим потписом спасу нечији живот.

Донаторска картица се може потписати сваког радног дана, доласком у просторијама наше организације у улици Владимира Радовановића 2.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.