Галерије

Показна вежба на манифестацији „Дружење и служење“

Ротари клуб је у суботу 20.јуна организовао традицоналну манифестацију „Дружење и служење“. Црвени крст Чукарица је у оквиру програма манифестације представио програм прве помоћи и реалистичког приказа повреда стања и обољења, реализујући показну вежбу. Вежбу су извели млади волонтери, чланови Јединице за деловање у несрећама Црвеног крста Чукарица у сарадњи са Савезом извиђача Чукарице.

Секретар Црвеног Крста Чукарица, Звездан Брадић обраћајући се великом броју присутних грађана искористио прилику да још једном подсети на допринос Ротари клуба у обезбеђивању помоћи за угрожено становништво током прошлогодишњих поплава. Посебно је истакао чињеницу да су те донације биле упућене у правом тренутку и врло брзо се нашле у рукама угрожених грађана.

Као и протекле године организаована је акција добровољног давања крви на којој су крв дала 22 добровољнa даваoцa.

Обележен Светски дан добровољних давалаца крви

Поводом Светског дана давалаца крви, који се обележава 14. јуна, Црвени крст Чукарица је у сарадњи општином Чукарица и Институтом за трансфузију крви Србије организовао је велику акцију добровољног давања крви. Трансфузиолошки аутобус је био стациониран у интервалу од 9 до 15 часова испред зграде општине Чукарица.

Председник општине Срђан Коларић се захвалио свим грађанима који су се одазвали и позвали своје пријатеље и комшије да се прикључе акцији и покажу хуманост на делу. Акцији је присуствовао и председник Црвеног крста Београда, Др Милан Пирнат који је похвалио рад Црвеног крста Чукарица у области добровољног давања крви и изразио наду да ће ова акција постати традиционална.

Ова акција била је саставни део XI летње кампање, која траје од 8. јуна до 5. септембра 2015. године, током које ће се за симболично признање „Шампион солидарности“ надметати градови и општине у Београду и Србији.

У реализацији акције учествовало је седам волонтера Црвеног крста Чукарица који су делили пропрагандни материјал, помагали даваоцима око процедуре попуњавања упитника и прмовисали активности наше огранизације на штанду који је био постављен испред улаза у зграду општине Чукарица. Крв је дало 36 добровољних давалаца.