Ванредне акције добровољног давања крви

Промене које је са собом донела епидемија корона вируса утичу на све нас, али сигурни смо да ова ситуација, која траје дуже него што смо очекивали, има тенденцију да пробуди оно најбоље у нама. Свесни смо да статистички постоје падови у свим областима, али оно што осећамо је да хуманост и солидарност никада нису и никада неће нестати из нашег друштва.

Уколико сте здрави и имате између 18 и 65 година не постоји разлог да изостанете са акција добровољног давања крви које Црвени крст организује у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије или Службом за трансфузију крви КБЦ Земун.

Црвени крст ових дана покреће више кампања којим скрећемо пажњу да су даваоци крви потребни. Предлажемо да се ближе упознате са истима, али истовремено саветујемо да ваша одлука да ли ћете дати крв не зависи од било које кампање на друштвеним мрежама или другим медијима, желимо да то постане Ваша нова рутина, рутина која некоме заиста значи разлику између живота и смрти.

Уколико сте средњошколац, студент, отац или деда сигурни смо да имате своје годишње рутине, било да је то промена зимских и летњих гума, одлазак на пецање или одмор са породицом, упишите у ваш календар обавеза и давање крви, четири пута годишње.

Уколико сте средњошколка, студенткиња, мајка или бака сигурни смо да су ваше рутине и обавезе брига о целој породици, одвојите време за бригу о вашим незнаним суграђанима, дајте крв три пута годишње.

За вас биће то само двадесетак минута времена, што је сигурно мање него што већина нас проведе на некој од апликација током дана на мобилном телефону. Не постоји донација коју можете упутити, нема новца којим можете купити тих двадесетак минута, вредност која је резултат те ваше рутине се не може израчунати. Дајте крв, јер то јесте ствар опште културе.

У циљу да ове године на нашој средини, упркос епидемији, не дозволимо пад броја давања крви Црвени крст Чукарица ће до краја ове године организовати 8 ванредних акција добровољног давања крви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.