Светски дан срца и Међународни дан старих

Црвени крст Чукарица,  Градска општина Чукарица, Дом здравља „Др Симо Милошевић“, Црвени крст Врачар, Црвени крст Раковица, Црвени крст Барајево и Црвени крст Земун, и Градски завод за јавно здравље су манифестацијом на отвореној сцени у парку на Бановом брду, обележили су Светски дан срца и Међународни дан старих.

Тога дана одржан је хуманитарни концерт поводом Светског дана старих на летњој сцени у парку на Бановом брду у оквиру кога су наступили КУД „Димитрије Туцовић“ и ансамбл „Има дана“. Нешто срчанији тога дана били су дечаци и девојчице из КУД „Димитрије Туцовић“, док су нешто старији из ансамбла „Има дана“ показали да и ако су у годинама и даље имају млада срца. Волонтери су из горе наведених организација Црвеног крста су након концерта искористили прилику за упознавање са члановима ансамбла, дружењу са старима и поручили да ће, као и до сада помагање старијима бити важан део њихових активности како у Црвеном крсту тако и средини у којој живе.

Ове године Светски дан срца обележен је под слоганом „Обећавам да…за моје срце, за твоје срце, за сва наша срца“. Волонтери Црвеног крста су спровели су анкету и упитник упознавајући грађане о ризицима од срчаних и других болести. Црвени крст Раковица је у оквиру свог штанда приредио изложбу са радовима на тему „Дан срца“. Доктори и сестре из Дома здравља „Др Симо Милошевић“ су на свом штанду мерили су крвни притисак. Градски завод за јавно здравље је на свом штанду делио савете о превенцији срчаних обољења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.