Трка за срећније детињство

У суботу, 21. октобра је на Атлетском стадиону у Кошутњаку одржана традиционална акција Црвеног крста Чукарица „Трка за срећније детињство“.

Манифестацију је отворио и малишане поздравио председник општине Чукарица Срђан Коларић: “Драга децо, поштовани родитељи и наставници, драго ми је да сам у прилици да вас поздравим и изразим задовољство што вас видим у овако великом броју, спремне да као и сваке године, на истом месту покажете свој спортски дух и велико срце, да помогнете својим другарима којима је помоћ потребна. Учешћем у овој већ традиционалној трци, показујете да сте велики, да знате шта значи бити хуман и бити друг, а то је и у детињству, а и касније у животу најважније”, рекао је председник општине Чукарица Срђан Коларић, захваливши се секретару Црвеног крста Чукарица Звездану Брадићу и волонтерима

Председник је затим похвалио рад Црвеног крста Чукарица и захвалио се секретару Звездану Брадићу као и волонтерима који су тога дана учествовали у реализацији трке. Из безбедносних разлога број такмичара по једној трци је органичен на 30, тако је ове године организована 21 такмичарска трка и једна трка задовољства. Најбољим такмичарима и победницима трка медаље су уручивали председник ГО Чукарица Срђан Коларић, наш истакнути глумац Бранко Бабовић, старешина Савеза извиђача општине Чукарица, Славиша Бојовић као и председник СРУОСИ Победник Момчило Савић.

Велико ХВАЛА Црвеном крсту Раковица и Црвеном крсту Звездара који су нам асистирали у санитетском обезбеђивању ове манифестације које је ове године било захтевно с обзиром на број падова и интервенција које смо имали.

У оквиру акције „Трка за срећније детињство“ прикупљено је укупно 177.195,00 динара. Средства су према одлуци Управног одбора Црвеног крста Чукарица распоређена на следећи начин:

  • Ученику ОШ „Бранко Радичевић“ који живи у изузетно тешкој материјалној ситуацији. – 20.000,00 динара
  • Ученицима ОШ „Вук Караџић“ који болују од мијелодисплазног синдрома (МДС) – 120.000,00 динара
  • Деца са Косова и Метохије – 37.195,00 динара – Средства ће бити искоришћена за набавку новогодишњих пакетића за децу из Велике Хоче, општина Ораховац. Црвени крст Чукарица ће уз ову суму определити из сопствених извора још 42.805,00 динара што значи да је укупан износ који ће бити утрошен за ове сврхе 80.000,00 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.